18. februar 2009

Netbooks er et kæmpehit...


- Netbooks har nu erobret 20 procent af markedet for mobile computere i Europa


De billige minicomputere, som også kaldes netbooks, fortsætter deres sejrsgang. Ifølge de seneste tal fra IDC har netbooks erobret 20 procent af markedet for mobile computere i EMEA-regionen, der omfatter Europa, Mellemøsten og Afrika. På markedet for mobile computere til private brugere har de billige netbooks endda opnået en markedsandel på 30 pct.

Netbooks har tilsyneladende været en stor succes i julehandlen, og det har også hjulpet, at mange teleoperatører tilbyder pakkeløsninger med minicomputere - men trods det, købes der flest Netbooks uden "abonnement" hos de diverse forhandlere.

I øjeblikket er der mere end 50 forskellige leverandører, der tilbyder netbooks. Det er bemærkelsesværdigt, for der er tale om et forholdsvis nyt koncept, som er opstået i kølvandet på den billige u-lands-computer der også kendes som 100-dollar-laptop. Dén computer blev aldrig en succes – og i stedet endte varianter af u-lands-computeren på hylderne i verdens rigeste lande.

Acer ligger som nr. 1 på markedet med sin Aspire One, der blev lanceret i juni sidste år, (men seneste undersøgelse af de tal, viser at Acer vist ikke har helt rent mel i posen og pumper deres salgstal kunstigt op). Samme tal, som nu granskes, viser at Asus holder andenpladsen med Eee PC. Den største pc-producent, HP, har også klaret at etablere sig på dette nye marked og holder en tredjeplads med sin Compaq Mini 700 og HP 2133. Samsung og Dell ligger på fjerde- og femtepladsen.

IDC forventer at netbook-segmentet fortsat vil vokse støt trods den aktuelle finanskrise.


Jannick R. Chr. - http://snapshots.mono.net

0 kommentarer:

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP