15. oktober 2008

PhotoCare - Den Bedste Fotobutik!


- Bedste Fotobutik - i.flg. ekspert test udført af Komputer for alle.

En stor test er igen blevet lavet, men denne gang med en mere seriøs og gennemarbejdet indgangsvinkel - end vi tidligere har oplevet!

Denne test havde 3 anderkendte og certificerede fotoeksperter (og altså ikke kun én "smagsdommer", der ligger inde med den endegyldige sandhed), der har vurderet på fotokvalitet, pris, ventetid og bekvemlighed (nemhed), og de fire områder er endda blevet vægtet forskelligt...

De 3 eksperter:
Morten Skeldal - er testredaktør for Komputer for alle og står således for deres test af enkeltprodukter såsom kameraer og printere samt denne stor test.

Kristoffer Engbo - er fotoekspert og redaktionschef på Danmarks førende fotomagasin, Digital Foto. Han er uddannet journalist og holder foredrag om bland andet digital billedbehandling.
Hans Juhl - er professionel fotograf med speciale i reportagefoto til uge- og månedsblade, erhvervsportrætter, portrætfotos og meget mere. Han har desuden fotograferet alle billeder der blev brugt til testen i Komputer for alle.

Sådan blev det testet: 70% fotokvalitet, 10% pris, 10% ventetid og 10% bekvemlighed.
Karakterene (1 til 10) blev vægtet i forhold til de procent satser og sammenlagt til én samlet karakter.

Det havde eksperterne at sige om PhotoCare:
"Kæden PhotoCare er Danmarks største med 70 butikker. Det betyder åbenbart, at man kan holde priserne nede, for PhotoCare var klart den billigste af butikkerne i vores test. Billederne, vi fik retur, faldt i eksperternes smag. Der var således rosende ord til både kontrasten og den naturlige farvegengivelse. Der blev dog også påtalt, at billederne var lidt for grønne."
(Det med det grønne stik, kan svinge fra butik til butik, da der er forskellige labs og papirtyper og tests i brug, i de forskellige butikker).

Testens konklusion:
"Billige billeder i udmærket kvalitet."

Bemærking:
"Detaljerne og skarpheden imponerer."


Det er jo helt hjertevarmende... med tanke på mit tidlige indlæg om netop billedkvalitet og PhotoCare... *snøft*... for at læse tidligere indlæg, klik her: PhotoCare mobiliserer...


Jannick - http://snapshots.mono.net

14. oktober 2008

Microsoft frigiver Silverligt 2.0...


- Microsoft er nu klar med version 2 af sin Flash-konkurrent Silverlight – nu også til Linux...


Interessant læsning fra Karim Pedersen fra ComOn:

Softwaregiganten Microsoft har forsøgt en næsten umulig opgave ved at udfordre den altdominerende Flash Player, som blandt andet bruges til streaming af video hos YouTube og MySpace. Flash har nærmest status som et universelt format, der er installeret på stort set alle computere.

Men Microsoft lancerede alligevel sit eget multimedie-format Silverlight i 2007 og nu er version 2.0 færdig. Ifølge Microsoft er Silverlight allerede installeret på en fjerdedel af alle computere og i nogle lande ligger udbredelsen på mere end 50 procent.

Microsofts forsøg på at etablere Silverlight som en bredt accepteret internet-standard understreges af, at teknologien understøtter forskellige browsere og platforme, inklusive Firefox, Mac OS og Linux.

Softwarefirmaet har desuden fået franske Soyatec til at udvikle en Silverlight-udvidelse til det frie udviklingsmiljø Eclipse. Softwaren skal frigives som open source gennem Sourceforge.net når den er færdig. Desuden vil Microsoft frigive Silverlight Control Pack og den tekniske specifikation for Silverlight Extensible Application Markup Language (XAML) på MSDN.

Version 2 indeholder en række nye kontrolelementer som DataGrid, ListBox, Slider, ScrollViewer og Calendar, bedre template-understøttelse og en ny deep zoom-funktion. Der er også udvidet .Net-understøttelse med sprog som Visual Basic, C#, JavaScript og IronPython.

Silverlight 2 understøttes af Microsofts egne udviklerværktøjer Visual Studio 2008 og Expression Studio 2 og det gratis Web Developer 2008 Express Edition. Brugere kan downloade Silverlight 2 direkte hos Microsoft.


Dagens Digitale Tanke...

Hvis Microsoft kunne sætte sig på verdensmagten... se gjorde de det!

Ja, det er jo frygteligt når andre, end Microsoft selv, har lavet noget som virker... og ganske godt virker det endda... så hvorfor skulle de ikke lave noget selv?!

Det her virker lidt som hvad en jaloux nabo kunne finde på, når han beundrer din sprit nye pool omme i baghaven og beslutter sig for at lave en magen til, bare større! OK... det kunne vi jo nok alle sammen finde på, men problemet er bare, når Microsoft er involveret, så virker det aldrig efter hensigten eller 100%, før end 4 eller flere år efter, på hvilket tidspunkt de alligevel har droppet det og er igang med at lægge planer for næste version...

Husk på Windows XP... det virkede ikke helt efter hensigten til at starte med, og der gik lang tid med at reparere programmet mod alskens slags ting... og nu virker det faktisk 110%... problemet er bare, at nu er der jo Windows Vista, så XP er dømt ude og bliver ikke supporteret ordentligt - det ville ha været helt dødt, havde det ikke været for mini-notebook's á la Asus m.m.
Og, for at toppe kagen, så er Vista nok også på vej ud i sidesporet, da de allerede er ved at lave den næste Windows version der skal afløse det i løbet af 2009 (efter planen).

Ja, ja... min tro på Microsoft er ikke lige frem høj... de laver for meget lort i den, men ideerne er jo gode nok, taget i betragtning at de fleste af deres "innovative ideer", faktisk stammer fra f.eks. Linux, Apple og Firefox... så ikke nok med at lave tingene halvt, så hugger de med arme og ben fra "konkurrenterne" og kalder deres ideer for deres egne... istedet for at tænke for dem selv og rent faktisk finde på noget selv... hmmm...


Jannick - http://snapshots.mono.net

Google enden måske med problemer...


- Google er kommet i modvind over deres billedsøgninger, der ikke tager hensyn til billeder med copyright. Google har allerede tabt to retssager i Tyskland.


Interessant læsning fra Kasper Villum Jensen fra ComOn:

Hvis udfaldet af to tyske retssager kommer til at sætte standarden for fremtiden, så står Google over for en stor udfordring. I de to tilfælde gav retten nemlig sagsøgerne ret i, at Google ikke havde ret til at vise billedsøgninger, hvor de to rettighedshaveres kunstværker optrådte. Det kan betyde store ændringer for den måde, som Google finder billedresultaterne via sine algoritmer. Google havde forsvaret sig med, at billederne kun bliver vist i små og grovkornede udgaver (thumbnails). Men det faktum retfærdiggør ikke brugen af beskyttede værker, slog retten fast. Det var den tyske fotograf Michael Bernhard og tegneren Thomas Horn, der fik ret i, at deres rettigheder var blevet overtrådt ved at vise dem i små udgaver i søgeresultatet. Google vil følge sagerne helt til tops. I en udtalelses lyder det, at Google betragter dommene som et tilbageskridt for brugerne men også et nederlag for online butikker og hjemmesider, der får trafik via søgeresultaterne. Begge sager blev afgjort ved retten i Hamburg.

Dagens Digitale Tanke...

Hvad i hele hulen, er det lige der foregår? Kunstnere lægger deres værker ud på nettet... frivilligt... hvilket jo må betyde at de ønsker at andre skal se deres værker - eller tager jeg helt fejl her???

Det kan da kun være et skridt mod den digitale stenalder, hvis Google ikke kan/må finde og se de billeder som en bruger søger på!? Kunstneren har jo lagt det ud lige med det foremål at andre, som sagt, skal se det de har lavet, og Google "vidergiver" jo sådan set kun det budskab - "Se hvad jeg har skabt!"

Det virker for mig, lidt dobbelt moralsk!

Hvis man vil sikre sig mod kopiering, så skal man bare følge eksemplerne fra mange andre sites, der har "låst" deres billeder, så at sige, så man ikke kan "hotlinke" direkte til billederne men kun se hvor de stammer fra.

Jeg, som ivrig bruger af google, håber at de vinder retsagerne til sidst... for vores skyld. Så vi altid kan finde lige netop det vi søger - og endda viser hvor resultaterne kommer fra. Så, her slår jeg et slag for Google...


Jannick - http://snapshots.mono.net

13. oktober 2008

Nikon's STORE nyhed...


- Noget STORT er på vej fra Nikon...


På en ikke så undertonet måde, har Nikon pladseret nogle annoncer i forskellige magasiner. Nikon bekendtgører at de har en STOR nyhed til bryllups- og protrætfotografer, som de vil tage med til MGM Grand Arena ved WPPI i februar 2009.

Uanset hvad denne STORE nyhed er, så er ventetiden slut onsdag 22. oktober. Nikon vil nemlig løfte sløret for, hvad de pænt hentyder til i deres STORE annoncer...


Der er nemlig dukket en indbydelse op, til pressemøde, med følgende ordlyd:

"Nikon lancerer nu et nyt produkt, som vil blive vist frem onsdag den 22. oktober i Steen Evalds fotostudie. Strategien om at gøre alle danskere – alle lige fra Coolpix-brugere til mode-fotografer – til bedre fotografer skinner også igennem med lanceringen af dette nye produkt.

Verdensnyheden lanceres den 22. oktober i den kendte modefotograf Steen Evalds studie i København. Steen Evald er en af Danmarks bedste fotografer. Han har taget billeder af alt fra Kongehuset til kendte danskere som Cecilie Frøkjær, Casper Christensen, Jarl Friis-Mikkelsen Morten Resen og mange andre. Nikons produktspecialist Thomas Lorenzen vil introducere det nye produkt for udvalgte Nikon-partnere og pressen. "

Nogle folk gætter på et helt nyt kamera med et pixel tal på den anden side af 30... andre er mere beskedne... Men vi får at se hvad den STORE nyhed er, når tiden kommer!


Hvad tror du det kan være???


Jannick - http://snapshots.mono.net

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP