23. januar 2009

Windows 7 løber fra Vista...

- De første tests af Windows 7 betaen taler et tydeligt sprog. Windows 7 er hurtigere end Vista, men langsommere end XP.


Nu har den offentlige betaversion af Windows 7 været ude i et par uger og de første tests af styresystemet er begyndt at rulle ind. De fleste anmeldere er enige om, at Windows 7 er en forbedring i forhold til forgængeren Vista. Der er ros til den nye opgavebjælke og den udskældte User Account Control fra Vista er heldigvis trådt i baggrunden.

Men det vigtigste er måske, at Windows 7 faktisk er hurtigere end Vista – selv i den aktuelle betaversion. Der er lidt uenighed blandt anmelderne om, hvor stor hastighedsforskellen er, men stort set alle konkluderer at der er sket en forbedring i hastigheden.

Hos Hothardware.com melder man om en hastighedsforbedring på helt op til 27 procent i Windows 7 betaen sammenlignet med Vista SP1. Det kan dog tænkes, at Vista også bliver hurtigere med den kommende SP2.

En test af SSD-ydelsen i Windows 7 hos Tweaktown viser en mindre forbedring i hastigheden sammenlignet med Vista.

Infoworld har foretaget en større test af Windows 7, Vista og Windows XP på flerkerne-systemer og her lyder konklusionen, at Windows 7 er hurtigere end Vista, men stadig langsommere end XP.

Men Windows 7 er ligesom Vista optimeret til flerkerne-systemer og skulle dermed være i stand til at skalere bedre end XP efterhånden som antallet af kerner øges.

XP er stadig hurtigere end Windows 7 på to- og fire-kerne-systemer, og skulle også være det på en kommende otte-kerne-processor, men herefter begynder Windows 7 for alvor at udspille sine fordele.

Men det er selvfølgelig ren teori; det bliver næppe muligt at købe en 16-kerne-computer med Windows XP, der allerede er ved at forsvinde fra markedet.


Download Windows 7 Beta - Windows 7 Beta


Se andre artikler om Windows 7, følg link herunder:

Vista Købere får gratis Windows 7...
Windows 7 analyserer din computer...


Jannick R. Chr. - http://snapshots.mono.net

20. januar 2009

Atom med indbygget grafik...

- Netbooks har været det helt store hit igennem den seneste tid, og Intel har været så heldige, at de har fået lov til at levere CPU'er til langt, langt de fleste af dem.



Stort set samtlige modeller der er blevet solgt har været singlecore-udgaven af Atom ved navn 230, og allerede nu kan dualcore-udgaven 330 findes integreret på div. bundkort, og den kommer med sikkerhed også til at findes i en stor part af de nettops der bliver solgt i den kommende tid.

(Klik på billedet for at forstørre)

Vi skal tilsyneladende ikke vente til mere end slutningen af 2009, før Atom bliver integreret med grafikchip, og man på den måde helt kommer udenom en (strømslugende) northbridge. I første omgang bliver det kun dualcore varianten der får integreret grafik, men i starten af 2010 følger også en singlecore-udgave trop.


(Klik på billedet for at forstørre)

At fjerne northbridgen betyder også at memorycontrolleren ryger med i samme integrerede pakke, der samlet bliver 70% mindre - og samtidig skulle forbruge bare 50% strøm ift. det nuværende (8-10 timers batterilevetid?).

Platformen kommer officielt til at hedde PineTrail-D


Kilde: vr.zone.com


Jannick R. Chr. - http://snapshots.mono.net

Eee PC Touch har en fingervenlig brugerflade...

- Asus har været i gang med den store programmeringspensel og har lavet en lækker brugerflade til deres tablet PC'er, som lige er blevet præsenteret på CES-messen.



Minicomputerne, også kaldet netbooks, er for størstedelens vedkommende udstyret med Windows XP. Og det samme gælder Asus maskinerne T91 og T101H, som begge er tablet PC'er. Men! Asus har lavet en hjemmebrygget brugerflade, der trækkes ud over styresystemet, og som er både optimeret til touchscreen brug, men samtidigt også ser hamrende lækkert ud. Se denne præsentationsvideo og døm selv. Vi er i hvert fald solgte! Og der er vist ikke rigtig nogen tvivl om, hvor inspirationen blandt andet er hentet. ”HOST”... OS X... ”HOST”.

Computerne, som bliver udstyret med Touch brugerfladen, er som nævnt tablet PC, og er de første af sin slags blandt netbooks. Tablet PC’en slog som sådan aldrig rigtig igennem, men måske kan Asus puste nyt liv i denne computerkategori, med det lille format og den smarte brugerflade.

Computerne med Eee PC Touch brugerfladen udgives senere i år.


Jannick R. Chr. - http://snapshots.mono.net

Windows 7 analyserer din computer...

- Microsoft har opdateret sin Windows Experience Index i det kommende Windows 7, som nu vurderer systemets ydelse på en skala fra 1 til 7.9.


En af nyhederne i Microsofts Windows Vista var et værktøj kaldet Windows Experience Index (WEI), som analyserer computerens hardware og tildeler den en score fra 1.0 til 5.9. Jo højere pointtal, jo bedre er computerens ydelse. Denne Windows Experience Index bliver også videreført i det kommende Windows 7, men funktionen er blevet udvidet og optimeret på en række punkter.

Microsoft fortæller om ændringerne i WEI i dette blogindlæg. Ligesom under Vista foretager WEI i Windows 7 en analyse af fem komponenter i computeren; processor, hukommelse, grafik (almindelige desktop-programmer), spilgrafik (3D-ydelse) og primær harddisk.

Hver komponent tildeles en separat score, og systemets samlede pointtal er lig med det laveste pointtal fra de fem komponenter.

Hvis processor, hukommelse og grafik altså f.eks. scorer 5, mens harddisken kun opnår 2, så bliver systemets samlede WEI score på 2.

En af ændringerne i Windows 7 er, at pointtallet nu rækker fra 1.0 til 7.9. Den nye skala skal afspejle, at computernes ydelse er steget siden frigivelsen af Windows Vista, hvor maskinerne maksimalt kunne opnå 5.9.

Microsoft har også ændret på målemetoden for at opnå et mere realistisk billede af systemets samlede ydelse. Men samtidig understreges det, at WEI ikke fortæller noget om samspillet mellem komponenterne og derfor ikke alene kan bruges som en målestok for computerens faktiske hastighed.

I blogindlægget nævnes to konkrete eksempler på systemer med Windows 7. En billig bærbar med typiske Office-applikationer og en WEI-score på 2.0, hvor det især er grafik-komponenten der trækker ned. Men fordi computeren ikke bruges til spil, skulle ydelsen alligevel være tilfredstillende under Windows 7.

Det andet eksempel er en 25-tommers all-in-one computer med Windows 7 64-bit og en WEI-score på 5.1 (her er det igen grafikkortet, der får den laveste score). Ifølge bloggen ligger cpu-forbruget på denne maskine aldrig over 10 procent.

Men spørgsmålet er så, hvordan konfigurationen skal se ud for at maskinen kan opnå en drømme-score på 7.9. Det vil sandsynligvis kræve en computer som slet ikke kan købes endnu.

Ifølge bloggen vil en fire-kerne-processor typisk ligge i slutningen af 6'erne eller begyndelsen af 7'erne, og en processor med otte kerner skulle være i stand til at nærme sig 7.9 – men en sådan cpu kan som bekendt ikke fås i dag til almindelige computere.

Så er det lettere med grafikkort, hvor man nå op i 6- eller 7-klassen hvis kortet har en fornuftig ydelse, understøtter DirectX10 og har en WDDM 1.1 driver. For de ældre WDDM 1.0 drivere ligger den maksimale grænse på 5.9. Men så er der jo altid mulighed for at kombinere flere grafikkort for at opnå en endnu højere score.

For at opnå en WEI-score på 7.9 på harddisken kræves en meget hurtig SSD-lagerenhed – programmet måler hastigheden ved tilfældige I/O operationer på disken.

Microsoft tilføjer dog, at der kan være problemer med målingen af ydelsen i nogle harddiske, og det kan medføre at den samlede score bliver lavere end systemet ellers berettiger til.


Jannick R. Chr. - http://snapshots.mono.net

Canon og Nikon firmware opdateringer...

- Canon og Nikon har udgivet opdateringer til 40D, D3 og D700 dSLR kameraerne.

Alle tre opdateringer korrigerer sjældne og mindre fejl ved kameraets "opførsel". 40D'eren bliver opdateret til version 1.1.1. Nikon D3 får en version 2.01 og D700'ens firmware bliver til version 1.01.

Alle detaljer findes på de respektive produsenters hjemmesider. Følg linkene til de respektive downloads.




Jannick R. Chr. - http://snapshots.mono.net

18. januar 2009

Er OpenOffice på vej i graven???

- To open source fællesskaber er tørnet sammen. OpenOffice-fællesskabet anklages for at have langsomme procedurer og dalende opbakning. Selv om der kan være noget om snakken, så ærgrer dansk OpenOffice-bidrager sig over mudderkastningen, der overordnet set kan skade open source-udvikling.


Mange fremhæver OpenOffice
, som en af de største konkurrenter til Microsoft Word. Men hvis man skal tro en kritiker, så er OpenOffice nærmest på vej i graven.

Så firkantet kan man opsummere nogle af de ting, som open source-udvikleren Michael Meeks skriver i en længere gennemgang af OpenOffice-projektets mangler.
Se link her: Measuring the true success og OpenOffice


Indlægget har pustet til en allerede eksisterende strid i udviklermiljøet omkring OpenOffice. En strid som ultimativt kan skade OpenOffice's ry hos brugerne, mener en dansk udvikler.


Gammel strid om forrædderi
Kritikken fra Michael Meeks går blandt andet på, at antallet af udviklere til OpenOffice er vigende. Desuden mener han, at antallet af rettelser og udbygninger af OpenOffice er faldet drastisk. En af årsagerne skulle ifølge Meeks være, at procedurerne omkring OpenOffice er for tunge og langsomme. Og så er Meeks fortørnet over, at kildekoden ligger i hænderne på ét enkelt firma, Sun.

Kort sagt mener han, at OpenOffice er en død sild.

»At Meeks på den måde går ud og sviner OpenOffice-communitiet til, ja undskyld mig, men det er simpelthen pisseærgerligt. For han har jo tidligere været en del af OpenOffice, og sådan en mudderkastning resulterer ikke rigtig i noget,« siger Leif Lodahl, der har fulgt sagen.

Leif Lodahl er blandt de ledende kræfter i den danske versionering af OpenOffice. Ifølge ham kan der være noget om kritikken, men kritikken skal også ses i lyset af en længerevarende konflikt mellem OpenOffice og den forgrening af OpenOffice, som Michael Meeks tilhører; Go-oo.

Baghistorien er, at Novell valgte at lave forgreningen af OpenOffice, Go-oo, for to år siden. På kort tid har de to udviklingsmiljøer flyttet sig meget fra hinanden.

»Så sker der sideløbende det, at Novell indgår samarbejde med Microsoft, hvor de blandt andet skal sælge hinandens servere. Men der sker også det, at Novell vælger at støtte Microsofts nye standard ooxml, der stod foran ISO-godkendelse dengang. At Novell går ind for Microsofts standard, det kan i yderste konsekvens betragtes som forrædderi i open source-miljøet,« siger Leif Lodahl med et smil.


Noget om snakken?
Men er der så overhovedet noget om snakken, eller er kritikken så bare et resultat af gammelt had?

»Det, som bliver kritiseret, er, at det kan tage halve og hele år at få kode tilføjet på grund af procedurerne. Det kan godt være, at det er et problem. Men det er noget, der arbejdes på, og det bliver ikke løst natten over. Men jo, det er for besværligt. For eksempel kan specialestuderende ikke bidrage, fordi godkendelsen kan vare længere en studietiden. Så er det i realiteten lettere at joine Mozilla. Det er nok lidt langhåret,« siger Leif Lodahl.

»Så der er en konflikt. Det er bare ærgeligt at diskutere den i pressen. Det er i forvejen svært at diskutere, når parterne i den grad har gravet sig ned i skyttegrave,« siger Leif Lodahl, der helst ikke vil puste yderligere til konflikten.

»Det her kan være med til at skabe usikkerhed omkring OpenOffice-udviklingen, og i yderste konsekvens mister folk tilliden. En kommunal it-indkøber kan jo komme i tvivl om, at der også i fremtiden bliver udviklet på OpenOffice - og vælge det fra,« siger Leif Lodahl.

Den franske OpenOffice-leder Charles H. Schulz har et længere indlæg om sit syn på sagen på bloggen BoycottNovell.com, hvor han opfordrer til våbenhvile og samarbejde.
Se link her: Interview with Non-Sun OpenOffice.org contibutor


Jannick R. Chr. - http://snapshots.mono.net

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP