17. september 2008

PhotoCare mobiliserer...

Sejlende er sat, alt skal være perfekt!
Det er gået op for PhotoCare, at det ikke nytter med sløseri mellem rangene... Der skal lidt disciplinering, motivering og handlekraft til.

Og hvad er det så vi snakker om? Digital Fotofremkaldelse!

Til PhotoCare's store fortrydelse, scorer de ikke just priser for deres fremkaldelser i øjeblikket. Kvaliteten variere fra butik til butik og selvom nogle butikker er blandt de "brådne kar", har man altså formået at finde dem hver gang der er foretaget foto-test til f.eks. Go'morgen Danmark på TV2. Ikke just god reklame, må man sige.

Mobiliseringen består i, at få en hvis ensartethed af kvalitet blandt de forskellige butikker. Kvaliteten på digitale billeder skal være blandt de top bedste i landet, så kvaliteten matcher det image de har opbygget gennem årene, fra de forgange tider - da kvaliteten på filmfremkaldelse var noget PhotoCare var bedst kendt for.

Kvalitet, frem for kvantitet - er noget af det som PhotoCare skal have banket op, et problem de er ops på at få løst... så meget så, at man nu gennemtester hver butiks lab og fremkaldelser, for på den måde at finde frem til problemområderne og at få løst dem.


Ligemeget hvor du får fremkaldt dine billeder, er det altid en god ide at lave sammenligninger. Får du f.eks. fremkaldt dine minder gennem PhotoCare Vejle, så prøv f.eks en PhotoCare i den anden ende af landet til sammenligning (ca. 3-4 billeder)... Du vil hurtigt kunne se om dine billeder er "gode nok" (meget subjektivt, og efter smag) og hvis ikke, så snak med din fotohandler om det... og hvis ikke det er noget som kan løses, så ved du hvor du skal/ikke skal fremkalde næste gang.

Så skal det siges, at dette problem eller tip ikke kun gælder for PhotoCare, det vedrører alle fotoforretninger og centrallaboratorier, du skal prøve dig frem og finde den forretning der leverer det bedste resultat - glem alt om pris, den skal du ikke lade dig friste eller skræmme af, det er trods alt dine bedste minder det gælder.

Slutteligt, kan jeg kun sige, at vi med stor succes, har opfordret utallige kunder til at afprøve vores fremkaldelse mod deres vante afleveringssted... og når jeg siger succes, så mener jeg at vi har fået flere kunder i forretningen på baggrund af dette - og det er vi stolte af.
Selv-promovering, er noget vi som folkefærd ser skævt på, men man må godt en lille smule, når man kan se der er noget om det.

Og hvor er det så jeg arbejder? det siger jeg ikke her, men det er i en PhotoCare butik :)


Jannick - http://snapshots.mono.net

EOS' evolution...

Canon EOS 50D
Det nye flagskib i semi-pro serien er blevet annonceret... og som en af mange glæder jeg mig personligt til at se den nye EOS model til Photokina. Men hvad er det så lige den byder på af nye ting?

Spændende nye ting/ændringer fra EOS 40D:
(overordnet)

15.1 Mill. Pixel sensor. Det højeste antal pixel på APS-C sensoren til dato. Producenten påstår at nye fremstillingsprocesser, samt ny-designede dioder (pixel) og mikro linser, udvider sensorens lys-opfangende egenskaber. Canon stoler altså åbenbart på dette, da de har udvidet ISO følsomheden på kameraet til 12.800 (standard ligger mellem 100-3200 ISO).

DIGIC IV billed processor. EOS 50D er den første dSLR fra Canon der blev udstyrret med den nye processor, som er hurtig nok til at kunne "skubbe" 15.0 MP billeder ned på hukommelseskortet i en hastighed af op til 6.3 billeder i sekundet.

Nye Mikro linser. Den nye EOS 50D billedsensor har får det som kan kaldet "mellemrumsløse" mikro linser, der i stigende grad optimerer effektiviteten af hver enkelt pixel.
(se link for sammenligning mellem 50D og 40D - Gapless Micro Lenses)

Udviddet Live-View, med kontrast detekteret AF.
Nyt i semi-pro serien, men ikke en overraskende "udvikling" i sig selv, at EOS 50D for kontrast detekterende Auto-Fokus - og ansigtsgenkendelse.

"EOS Integrated Cleaning System". En standard igennem alle nyere EOS kameraer, dog siger Canon at EOS50D har fået en forbedret version, der kan fjerne støvkorn mere effektivt, takket være en ny flourin coatning.
(se link for EOS ICS opbygning - EOS Integrated Cleaning System)

Ny "Clear View" 3.0" LCD skærm. Et område som Canon var ved at sakke bagud i, er taget op med EOS 50D, som har fået en ny 920.000 pixel skærm, der skulle være bedre en det som Nikon benytter i deres professionelle kamera, Nikon D3 - grundet lavere reflektionsindex og breddere betrakningsvinkel.
(se link for "Clear View" skærmens opbygnig - "Clear View" LCD Screen)

Jeg glæder mig som en "lille skolepige" til at kunne se EOS 50D'eren i aktion, umiddelbart lyder det så spændende at det godt kunne få mig til at overveje at skifte system, og så er det ovenstående blot et par af overordnede nyhedder og ændringer i EOS systemet, der er flere godbidder den kan byde på...

Se hele Canon EOS 50D Preview anmeldelsen fra Digital Photografers Review her.
Link - dpreview.com


16. september 2008

Store prisfald på storage med open source software

A hva??? Ja, ifølge en spændende artikel, kan prisen på "storage", eller som vi normalt kalder det; "back-up løsninger", falde markant.

Hvorfor? fordi Sun Microsystems vil arbejde på en online version, ved brug af Open Source. Højst sandsynligt vil det i første omgang være et produkt der bliver henvendt til forretninger og universiteter... men det gør nu ikke så meget, for hvis det bliver billigere end hidtil at lave back-ups eller lagre filer online, så vil det uden tvivl påvirke hele markedet... også den del der producerer disk-baserede løsninger og ikke kun online løsninger.

I min verden, inden for foto, bliver der næsten selvsagt optaget millioner af billeder hver dag, af fotografer verdenen over... og hvis du har et digitalkamera, kan du sikker nikke genkende til det med at tage masser af billeder. Måske ikke hver dag, men alligevel.
Og hvor skal vi gøre af dem alle sammen? Hvis vi lægger dem på computeren, vil de sløve maskinen ned jo flere vi lægger ind. Hvis vi brænder dem på CD eller DVD, kommer det hurtigt til at flyde med skiver over det hele. Den bedste løsning er i form af ekstern back-up, og jo billigere det bliver... jo bedre for os!

Men som biprodukt, kan vi blive heldige med, at gratis ubegrænsede online løsninger kommer tilrådighed for den almindelige dansker med tiden... et professionelt produkt, med "failsafes", det kan sikre vores minder og filer... HELT GRATIS... det er der et stykke tid til, men vi er godt på vej, da vi allerede kan få gratis, dog begrænset, online lagerplads idag.
( begrænset online lagerplads: se KeepIt.com )

Det er jo altsammen fint nok, men jeg nævnte jo lige fy-ordet "Open Source", i indledningen. Det skal man nu ikke lade sig skræmme af, for somregel bliver de bedste produkter lavet af og i det miljø. Faktisk sker dataopsamlingen i det aktuelle eksperiment i CERN på en Open Source storage-løsning. Og det er jo helt enorme mængder data, vi snakker om her, der skal kunne indsamle og lagre data sikkert.

Helt sikkert, hvis priserne bliver lavere eller en gratis storage-løsning kommer frem, ville jeg straks kaste mig over det. Nogle vil sikkert sige, at når det er gratis, så er det også dårligt. Men man kan lave sammenligningen med Linux og Apple's eget styresystem. Det ville folk heller ikke røre i starten, men det er så godt, at Microsoft konstant kopierer deres "arbejde", som vi så selvfølgelig skal betale for!

Vi kan kun håbe, at priserne bliver lavere og at vejen til gratis storage-løsninger er ved at blive planet ud.


Jannick - http://snapshots.mono.net

15. september 2008

Det første indlæg, er ikke et rigtigt indlæg... TEST... =)

Man skal jo lige se om det hele virker som det skal, ikke?!


Jannick

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP