1. marts 2012

Superbillig computer...

Den superbillige Raspberry Pi computer er sat til salg nu. Men den er næsten umulig at få fat i.
(oprindelig artikkel leveret af ComeOn: Karim Pedersen)







Den britiske Raspberry Pi Foundation har udviklet en superbillig minicomputer til omkring 200 kroner, som ComON kunne fortælle i maj sidste år. Det er britiske David Braben, der står bag Raspberry Pi. Han var med til at udvikle det berømte spil Elite i 1980'erne.

I denne uge blev Raspberry Pi så lanceret - men interessen var så voldsom at det var stort set umuligt at komme ind på webstederne hos de to forhandlere, Premier Farnell og RS Components, der sælger computeren online. Allerede efter få timer var den udsolgt. 

Nu kan man skrive sig på en venteliste hos den ene af forhandlerne - men man skal næppe regne med at få en Raspberry Pi lige med det samme.

De første prototyper af computeren blev solgt på eBay for at skaffe penge til produktionen. Indtil videre er Raspberry Pi kun produceret i 10.000 eksemplarer. 

Den lille computer i kreditkort-format indeholder en ARM-processor og integreret grafikenhed samt 256 MB hukommelse. 

Her er specifikationerne:
  • - Broadcom BCM2835 700MHz ARM1176JZFS processor with FPU and Videocore 4 GPU
  • -  GPU provides Open GL ES 2.0, hardware-accelerated OpenVG, and 1080p30 H.264 high-profile decode
  • -  GPU is capable of 1Gpixel/s, 1.5Gtexel/s or 24GFLOPs with texture filtering and DMA infrastructure
  • 256MB RAM
  • -  Boots from SD card, running the Fedora version of Linux
  • -  10/100 BaseT Ethernet socket
  • -  HDMI socket
  • -  USB 2.0 socket
  • -  RCA video socket
  • -  SD card socket
  • -  Powered from microUSB socket
  • -  3.5mm audio out jack
  • -  Header footprint for camera connection
  • -  Size: 85.6 x 53.98 x 17mm



David Braben håber på, at skolerne vil uddele de små computere gratis til elever, som ikke selv har råd til en computer. I det nedenstående BBC-interview fortæller han om minicomputeren. Den skal hjælpe skoleelever med at lære om it. Braben kritiserer, at børnene lærer om Office, men ikke om hvordan man programmerer.




29. februar 2012

Her kan du hente Windows 8 Consumer Preview

Så er den første betaudgave af Windows 8 til almindelige brugere klar til download
- oprindelig artikkel af Karim Pedersen






Nu kan du afprøve den næste generation af Microsofts operativsystem. Samtidig med en præsentation på Mobile World Congress i Barcelona har Microsoft frigivet den nye Windows 8 Consumer Preview til download på windows.microsoft.com.

Det er den første betaversion af Windows 8 til almindelige brugere. Sidste efterår kom en ufærdig Developer Preview til udviklere, men Microsoft fortæller at der er sket mere end 100.000 ændringer i operativsystemet siden denne version.

Windows 8 har fået en mobil-inspireret Metro-brugerflade og er optimeret til touch-teknologi. En stor del af brugerfladen er hentet direkte fra Windows Phone 7. Startknappen er forsvundet og der er en ny Windows Store, hvor man både finder gratis programmer og betalings-software. 

Betaudgivelsen markerer også åbningen af Windows Store, hvor man allerede kan hente en række programmer. Alle applikationerne er gratis i betaperioden.

På den nye download-side kan man downloade betaudgaven direkte i ISO-format eller vælge at bruge et download-værktøj, som tjekker om computeren er i stand til at køre Windows 8 og vælger den rigtige version.

Der er også en FAQ med informationer om Windows 8 Consumer Preview, den nye Windows Store og version 10 af Internet Explorer, som også følger med. 

Microsoft understreger samtidig at der er tale om ufærdig software og der kan stadig være fejl eller mangler. Hvis man vil afinstallere Windows 8 igen og vende tilbage til sit oprindelige operativsystem, er man nødt til at installere det fra recovery-cd'er eller lignende medier. 

Det anbefales generelt at det kun er erfarne pc-brugere, der bør installere Consumer Preview.

Betaversionen er kun tilgængelig på nogle få sprog, herunder engelsk, tysk og fransk, men ikke på dansk. Men den kan downloades fra alle lande.

Den færdige version af Windows 8 ventes mod årets slutning. Windows 8 kører både på x86- og ARM-platformen, og Microsoft viste enheder med begge arkitekturer i Barcelona.

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP