23. februar 2009

Asus opgiver populær størrelse mini-PCer...

- 8,9-tommermodellen af de populære, ultrabærbare computere er på vej ud hos en af verdens bedst sælgende producenter.


Det er snart slut med den mest solgte størrelse af de ultrabærbare og prisbillige mini-PCer fra den ene af de helt store leverandører.

Asustek fra Taiwan opgiver nemlig modellerne med skærmstørrelser på 8,9 tommer - den hyppigste størrelse hos alle producenterne. I stedet vil Asus satse på nye 10-tommermodeller og de helt små på blot syv tommer. Det var Asus, som lancerede den første mini-PC, Eee-PC, med netop 7-tommerskærm. Det satte en PC-revolution i gang, hvor Asus i dag sammen med Acer sidder på langt størstedelen af det nye marked, som opstod, eftersom de små maskiner er blevet umådeligt populære.

Syv og ti tommer fremover
. Benson Lin, som er Asus' topchef i Asien, siger til netavisen Digitimes, at »af Asusteks 2009-leverancer af Eee-PCer vil 10-tommermodellerne udgøre 95 procent, mens de øvrige fem vil være syvtommermodeller«.

En række af de producenter, der kom sent i gang med mini-PCer, f.eks. sydkoreanske Samsung, har kastet sig direkte ud i 10-tommermodeller, som i kraft af sin let øgede størrelse naturligvis er lidt lettere at arbejde på, men som omvendt også vejer (og koster) det mere.

Hurtigt med på farten
. De bedst sælgende mini-PCer i dag ligger i et prisleje på 2.200-2.900 kroner. De små maskiner er designet til arbejde på farten og overalt, hvor der er en Internet-forbindelse. Flere af dem har Linux som styresystem og tænder/slukker derfor lynhurtigt. Alle er udstyret med programmer til tekstbehandling, regneark, præsentationer, elektronisk post, Internet, Messenger-funktioner m.m. men er ikke egnet til tungere opgaver eller spil.


Jannick R. Chr.

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP