22. september 2008

Vi kan skabe og ændre hvad vi vil!

Den digitale verden er jo fantastisk, vi kan skabe hvad vi vil!

  • Vi kan skabe os et second life og leve det liv vi vil.
  • Vi kan blogge os til en bedre tilværelse.
  • Vi kan facebook'e os til glemte venner og bekendte.
  • Vi kan redigere de billeder vi tager og skabe noget nyt

Men hvor er det så at lige dette indlæg er på vej hen? Jo, vi skal en lille tur ind i min verden, for det at redigere i billeder, en del af min hverdag... både privat men også på jobbet, er en del af den fantastiske digitale verden vi lever i. Dine billeder kan blive både smukke, skøre, fabelagtige og sjofle m.m. afhængingt af hvor din fantasi bringer dig hen.

Der er ingen grænser, for det du kan lave, det handler bare om at finde det værktøj der passer dig bedst, og så går det løs. Ulempen er dog, at de fleste "gode" billedbehandlingsprogrammer ikke er gratis - det kan nemt koste mellem 700 - 10'000 kr. afhængigt af hvad en øjne falder på.

Dog har jeg 2 nemme løsninger, der ikke koster så meget som éen krone at bruge:
  1. The Gimp
    - Open source software. Gratis og god, var lidt tricky for mig at bruge (men jeg er jo også vant til Photoshop.
  2. Adobe Photoshop Express
    - Gratis online-version af Adobe Photoshop, nem og intuitiv.

Det er da 2 løsninger der vil noget! Begge er gratis at bruge og kan være med til at ændre dine billeder til noget bedre eller måske noget helt skørt. Her under kan du se 2 forskellige eksempler på hvad et billedbehandlingsprogram kan gøre for dine billeder:

(billederne er blevet kraftigt nedskaleret til visning her på siden, hvilket har indflydelse på billedernes tilsyneladende mangel på skarphed, hdet forholder sig dog ikke sådant på mine fremkaldte billeder).



Original billedet i dette viste eksempel, er lidt trist og farve/kontrast løst, den korrigerede og beskårede udgave af samme, har fået lidt mere liv tilføjet, samt fået fjernet noget af det overflødige fra billedet. En enkel visning af hvad man kan gøre for sine billeder inden de skal fremkaldes.




Original billedet her, er blevet meget mørkt, grundet fejlindstilling af kameraets lukkertid, ved at bruge et behandlingsprogram, blev resultatet af det korrigerede billede straks mere behageligt at se på, og værd at få fremkaldt til albummet. De 2 nederste billeder i eksemplet her, har henholdsvis fået tilført en glow effekt, der gor billedet mere blødt at se på. Det andet billede har jeg "forskubbet" bagrundens farver over i det blå/lilla som demonstration på hvad man også kan gøre.


Fælles for eksemplerne er, at det kræver tid og øvelse... Man skal jo lige lære det program at kende, som man nu engang har valgt at arbejde med - dernæst handler det bare om at eksperimentere til man finder den helt rette sammenblanding af "effekter" man ønsker på et givent billede.


Jep, det handler kun om at eksperimentere :)



Jeg vil ønske dig alt mulig held og lykke med din billedredigering... prøv dig frem, og en ny verden af muligheder vil åbne sig for dig og dine billeder.


Jannick - http://snapshots.mono.net

0 kommentarer:

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP