22. september 2008

Skrivebords-revolution...

- en MiniPC til skrivebordet!

Eee Box, hedder det nye "vidunderbarn" fra Asus, som fås både med Windows XP eller Linux indstalleret... Dog er der en "lille" forskel på de to versioner, ud over styresystemet:

  • Windows versionen: Kun 1 Gb ram, dog har den Express Gate teknologi der giver den en lynhurtig opstartstid på ikke mindre en 7 sekunder... den er klar, næsten inden du når at trykke på knappen.
  • Linux versionen: Hele 2 Gb ram, men med en længere opstartstid

Fælles for begge "versioner" er, at prisen vil ligge på onkring 2'000 kr. De har også begge to en Intel Atom 1,6 GHz processor, 160 Gb harddisk, mini-kortlæser, internet port, trådløs forbindelsesmulighed samt DVI-interface. Der er dog ikke et optisk drev indbygget i MiniPC'en, for at fastholde den lille størrelse, men der er mulighed for at tilslutte et eksternt drev.

MiniPC'en vil højs sandsynlig blive markedsført på dens meget lille størrelse – den måler 222 x 178 x 27,4 millimeter og kan nemt gemmes bag computerskærmen, endda vil den kunne hænge bag på skærmen, helt gemt af vejen. Eee Box vil kunne fås i farverne sort og hvid.


Dagens Digitale Tanke:

Lad os slå helt fast, at Mini'erne har fået god success her i Danmark, her snakker vi så om det de fleste nok ville kalde en mini-notebook/mini-laptop og andre ville kalde det for noget l**t uden reel værdi - Ja, vi kan jo ligeså godt holde os til det folk mener, uden at pakke det alt for pænt ind.

Hvis det var meningen at PC'en skulle være så lille at den kunne gemmes væk, f.eks. bag skærmen, var den så ikke blevet lavet noget før? Nå ja, Apple kom jo med den ide først!

Ej spøg til side, personligt, ville jeg ikke kunne få meget nytte af den nye Eee Box, selvom jeg syntes den virker hammer fed og for min skyld måtte den gerne være med til at pynte min efterhånde ret IT heftige stue - men jeg roder med billedredigering, vidioredigering, flash, hjemmesider og elsker at spille computerspil og alt det der... og her må jeg indrømme at Eee Boxen kommer til kort, i hvert fald for mig.

Men for dem der kun bruger en PC til lidt skriveri, netsurfing, e-mails og måske lidt blogging, så er den helt perfekt!

Den vil endda være perfekt for de fleste teenagere... ??? Ja, i hvert fald dem jeg kender! Nok nærmere bestemt pigerne. De surfer på nettet, chatter, mailer, bruger online SMS og spil tjenester... og for ca. 3'000 kr. har man så en samlet pakke med PC, skærm, tastatur, mus og en Stick, der mere end rigeligt opfylder deres behov... så hvad skal man så med en PC til 7'000 eller mere?

Ja, drengene er undtager, vi snakker her kun om pigerne!

Svaret er: det skal man slet ikke!


Jannick - http://snapshots.mono.net

0 kommentarer:

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP