23. januar 2009

Windows 7 løber fra Vista...

- De første tests af Windows 7 betaen taler et tydeligt sprog. Windows 7 er hurtigere end Vista, men langsommere end XP.


Nu har den offentlige betaversion af Windows 7 været ude i et par uger og de første tests af styresystemet er begyndt at rulle ind. De fleste anmeldere er enige om, at Windows 7 er en forbedring i forhold til forgængeren Vista. Der er ros til den nye opgavebjælke og den udskældte User Account Control fra Vista er heldigvis trådt i baggrunden.

Men det vigtigste er måske, at Windows 7 faktisk er hurtigere end Vista – selv i den aktuelle betaversion. Der er lidt uenighed blandt anmelderne om, hvor stor hastighedsforskellen er, men stort set alle konkluderer at der er sket en forbedring i hastigheden.

Hos Hothardware.com melder man om en hastighedsforbedring på helt op til 27 procent i Windows 7 betaen sammenlignet med Vista SP1. Det kan dog tænkes, at Vista også bliver hurtigere med den kommende SP2.

En test af SSD-ydelsen i Windows 7 hos Tweaktown viser en mindre forbedring i hastigheden sammenlignet med Vista.

Infoworld har foretaget en større test af Windows 7, Vista og Windows XP på flerkerne-systemer og her lyder konklusionen, at Windows 7 er hurtigere end Vista, men stadig langsommere end XP.

Men Windows 7 er ligesom Vista optimeret til flerkerne-systemer og skulle dermed være i stand til at skalere bedre end XP efterhånden som antallet af kerner øges.

XP er stadig hurtigere end Windows 7 på to- og fire-kerne-systemer, og skulle også være det på en kommende otte-kerne-processor, men herefter begynder Windows 7 for alvor at udspille sine fordele.

Men det er selvfølgelig ren teori; det bliver næppe muligt at købe en 16-kerne-computer med Windows XP, der allerede er ved at forsvinde fra markedet.


Download Windows 7 Beta - Windows 7 Beta


Se andre artikler om Windows 7, følg link herunder:

Vista Købere får gratis Windows 7...
Windows 7 analyserer din computer...


Jannick R. Chr. - http://snapshots.mono.net

0 kommentarer:

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP