28. januar 2009

Asus Eee Top: Prispresset køkkenhjælper...

- Asus Eee-computere vælter frem i computerverdenen, i alle tænkbare størrelser. Eee Top passer lige så fint på væggen i køkkenet som på skrivebordet, og er med til at tage kampen op mod den dyrere HP Touchsmart.

Først virkede det lidt som om at Asus havde kikket lidt over mod Apple's alt-i-et computere, men det føles alligevel ikke helt sådan. Snarere har de nok kikket gennem nøglehullet, grønne af misundelse, for senere at designe deres helt egen variant.

Eee Top er hvid, pæn og praktisk lille af størrelse, og virker lige så godt på køkkenbordet som på væggen. Sammenlignet med HP, er Eee Top både pænere, mindre og definitivt billigere.

Pænt, tyndt og stilfuldt.

Intet fartmonster, men alligevel sejere. Hvis det skal siges som det er, er Eee Top ikke et præstationsmonster. Under det pæne ydre sidder en Intel Atom-processor på 1.6 GHz og 1 Gb ram, og i ny og næ føles den lidt sløv. For almindelige hverdagsopgaver som internet-surf og tekstbehandling, er den dog helt 100% i orden.

Eee Top har intet med "slagkraft" eller overvældende præstationer at gøre, det er bare en letpladseret og letanvendelig computer, noget som Asus er lykkedes ganske godt med at lave. Den 15" store touch-skærm reagerer hurtigt på input, og den som vil skrive tekst på skærmen har en lille stylus-pen til sin rådighed.

Lille og lækker.

Det er ikke den bedste skærm at arbejde med, dertil er kontrasten og farvegengivningen lidt for svag. Grafikken er heller ikke noget der indbyder til spil eller lign.

Ved opstart startede også Asus' menuprogram Easy Mode med et antal tydlige touch-skærmspassende ikoner, og der finder man også et antal forudinstallerede programmer som f.eks. Skype og kontorsuiten Starsuite. Det fungerer godt, men ikke fantastiskr og desuden kan man ikke selv styre hvilke programmer som vises der.

Rundt om på computeren er der sammenlagt seks usb-porte, samt en lydudgang og en kortlæser. Givetvis har den også en ethernet-port, men det er næsten bedre at bruge den trådløse mulighed. To af usb-portene bruges af det lille tastatur og musen, som i øvrigt føles som nogle rigtige budgetryttere, som ikke just bidrager til et bedre indtryk - men de fungerer helt som de skal.

Obligatoriske post-it's. En alt-i-en computer uden post-it, er som kærlighed uden kys.

Eee Top kommer til at gå for omkring 4500 kroner. Det føles som en god pris for denne "herlighed", trods middelmådige resurser og opdateringsmuligheder. Computeren føles ellers "frisk og rolig" at bruge, og udgør et småhyggeligt alternativ i forhold til andre "køkkenhjælpere".


Jannick R. Chr. - http://snapshots.mono.net

0 kommentarer:

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP