5. februar 2009

Din næste netbook får måske u-lands-Windows...

- Den skrabede Starter Edition af Windows 7, der er møntet på udviklingslande, skal også bruges til netbooks i resten af verden.


Det anslås at ni ud af ti netbooks kører med Microsofts gamle styresystem Windows XP. Microsoft holder liv i Windows XP for at kunne tilbyde et alternativ til Linux på netbook-markedet, hvor den typiske maskine ikke er kraftig nok til at køre Windows Vista. Men hvis det står til Microsoft, så skal fremtidens netbook udstyres med Windows 7.

I denne uge kunne softwarefirmaet præsentere de seks kommende versioner af Windows 7. To af dem er også møntet på netbooks. Det gælder den helt skrabede Starter Edition og den større Home Premium Edition.
Microsoft har i mange år solgt en Starter Edition af Windows på de såkaldte developing markets. Det er typisk lande, hvor gennemsnitsindkomsten er så lav, at det er urealistisk at betale fuld pris for en Windows-licens. Her er piratkopiering typisk meget udbredt, og det forsøger Microsoft at imødekomme med Starter Edition, som er billigere end den fulde Windows-udgave.

Men nu skal Starter Edition altså også markedsføres i rige lande som styresystem til netbooks. Denne udgave af Windows har dog en række begrænsninger, herunder at det kun er muligt at køre tre programmer samtidig, og at skærmopløsningen er forholdsvis lav.

Producenter af netbooks kan også vælge at installere den fulde Home Premium Edition af Windows 7, men så bliver licensen formentlig noget dyrere – og dertil kommer, at der stilles større krav til systemets ressourcer.
Den aktuelle generation af netbooks er næppe i stand til at afvikle Windows 7 tilfredstillende – selvom det skulle være noget hurtigere end Vista – men det kan se anderledes ud, når Windows 7 kommer på gaden om et års tid.


Jannick R. Chr. - http://snapshots.mono.net

0 kommentarer:

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP