31. december 2016

Det originale 3D "VR" brille...

Her lige et par billeder af den originale 3D brille. 


Her er vi tilbage til de helt gamle dage hvor man kunne opleve 3D med et lille billedkort man lagde op i.

Dengang var det nærmest ren magi, idag er det elektronisk, men princippet er det samme - stadig lige spændende men måske ikke lige frem magisk :-)




Her et 150 år gammelt 3D billede til brug i briller som dem ovenfor.

Så 3D er bestemt ikke nyt, det har blot fået sig en teknologisk "revital".
Fantastiske at tænke på!

17. november 2016

Nu dine billeder ser bedre ud end nogensinde - selv de støvede gamle prints

Fotos fra fortiden, mødes scanner fra fremtiden

Google Fotos er et hjem til alle dine billeder og videoer, men hvad med de gamle fremkaldte billeder, der måske har nogle af dine bedste minder? Såsom billeder af bedstemor, da hun var ung, din barndom, kæledyr og frisuren du ønsker du kunne glemme.

Vi har alle de gamle albums og kasser med fotos, men vi har ikke taget os tid til at digitalisere dem, fordi det er bare alt for bøvlet, eller for dyrt. Vi ønsker som regel heller ikke at sende væk vores eneste kopi til et centrallaboratorie, at købe en scanner er dyrt og tidskrævende, og hvis du prøver at tage et billede af dit foto, ender du med skæve kanter og blændinger grundet blitzen.

Goggel siger de vidste, at der skulle være en bedre måde, så de har indført PhotoScan , en helt ny, standalone app fra Google Fotos, der let scanner næsten ethvert foto, gratis, fra hvor som helst. Det kan hentes til både Android og iOS

Med PhotoScan får du flotte digitale kopier på få sekunder - det opdager kanterne, retter billedet, roterer det i den rigtige retning, og fjerner blænding. De scannede billeder vil være helt organiserede, søgbare, delbare, og sikkert gemt i høj kvalitet - uden at koste noget som helst.



For det tredje, er de avancerede redigeringsmuligheder for lys og farve super til at give dig mulighed for at finjustere dine fotos, herunder højdepunkter, skygger og varme. Deep Blue er særlig godt for billeder af havet og himlen, hvor farven blå er omdrejningspunktet.



Google's PhotoScan app med det nye foto editor er lanceret på tværs af Android, iOS og på nettet. Lige i tide til din næste sæt ferieminde - som de så pænt skriver det...

27. oktober 2016

Entaniya Fisheye OptikTil Micro Four-Thirds kan næsten se bag sig selv, Shoot One-Shot VR

Tror ikke helt at mit Polfilter kommer til at passe på den der...

Når bredt, ikke helt bredt nok.


Når det kommer til at optage Virtual Reality indhold, vil det typisk involverer flere sæt billedsensorer, linseelementer og optikker, ligesom med Ricoh Theta kameraer. Det er ikke altid nødvendigt, som her med Entaniya's Fisheye 250 MFT objektiv. Som navnet antyder, er optikken i stand til at opfange et 250-graders synsfelt, hvilket betyder, at det kan se nogle områder "bag" kameraet.

Et eller andet sted, der omme, er der et kamera...

Der er tre versioner af linsen, hver med forskellige brændevidder: 2.3mm f / 2.8, 3 mm f / 2.8, og 3.6mm f / 4. De bruger alle 18 linseelementer i 12 grupper og forventes at ramme det japanske marked ved udgangen af 2016, derefter bliver det spændende at se hvornår det rammer det Europæiske marked og det Nordiske marked.

Se et eksempel af en 250 optik fra Entaniya på et GoPro her...

Optikkerne bruget et Micro Four-Thirds mount, så de kan bruges sammen med Black Magic-systemer og andre kompatible kameraer samt de typiske Olympus og Panasonic muligheder.

Det bliver interessant at se om flere producenter bliver interesseret i at skabe denne form for special optik. Det er bestemt ikke billigt at lave eller købe, på grund af alt det glas og teknik, men lige nu tikker disse objektiver ind på lige under $ 4000... alt efter omregningskursen, ca. kr. 27'300,-

Det må siges at være en slags penge, men det er stadig sjovt legetøj... for den der har råd.

Jyske Bank træder også ud af Swipp-samarbejdet

Endnu en storbank vender Swipp-samarbejdet ryggen. Nu er Jyske Bank også ude.



Jyske Bank meddeler, at banken træder ud af samarbejdet om betalingssystemet Swipp. Det sker, kort efter at også Nordea har truffet samme beslutning.


Dermed ser det for alvor ud til, at Danske Banks Mobilepay har vundet kampen om at blive danskernes foretrukne leverandør af mobilbetalinger.

- Jyske Bank har besluttet at udtræde af Swipp-samarbejdet med 11 måneders varsel i henhold til aftalegrundlaget.
- Jyske Bank vil forholde sig forretningsmæssigt og konstruktivt til forslag om Swipps fremtid, som selskabets bestyrelse måtte fremkomme med i opsigelsesperioden.

Sådan hedder det i den pressemeddelelse, som er udsendt i forbindelse med bankens regnskab for tredje kvartal.

Hos Swipp tager man Jyske Banks beslutning til efterretning, selv om man ærgrer sig.

- Både Jyske Bank og Nordea har været fuldt orienteret om arbejdet med at afsøge Swipps strategiske muligheder, og bestyrelsen havde naturligvis gerne set, at begge banker havde valgt fortsat at deltage aktivt i den strategiske udvikling, skriver selskabet i en pressemeddelelse.


Oprindeligt forsøgte bankerne at opfinde et nyt mobilbetalingssystem i fællesskab. Men Danske Bank brød ud af samarbejdet og lancerede sin egen løsning, Mobilepay.

De øvrige banker gik sammen om Swipp, der i modsætning til Mobilepay ikke baserer sig på betalingskort, men derimod overførsler fra konto til konto. Dermed undgår man at skulle betale gebyr til Nets eller de andre selskaber, der administrerer betalingskortene.
Til gengæld er det ikke muligt at sende penge til kunder i de banker, der ikke er med i samarbejdet, sådan som man kan via Mobilepay.

I dag har Mobilepay over tre millioner brugere, mens Swipp kun har omkring 900.000 brugere.

/ritzau/

26. oktober 2016

Tilbud og Ekstraordinært åbent hos ComputerSalg.dk

Lørdag d. 29 oktober kl. 9-17.30


Besøg ComputerSalg's nye MegaStore i Borup - alle tilbud er gældende ved køb i butikken.
Adressen til butikken er Kimmerslevvej 28 - 4140 Borup.

[klik på billedet for at se flyeren større.]

I 20 år har Computersalg eksisteret, hvori de 3 år har været i Borup, hvor det for alvor er begyndt at gå stærkt for det der startede som en lille IT forhandler og nu videre til en MegaStore med seperat kontorbygning, fysisk butik og ny lagerhal. 

Nu fejres der fødselsdag, 20 år efter den spæde start, sammen med åbningen af deres nye butik og showroom i Borup. Med alt inden for Elektronik & Kontor, Bolig & Husholdning, Hus & Have, Sport, Leg og Fritid


25. oktober 2016

Sikrere Dankortbetalinger i Januar 2017

Nets oplyser, at det nye sikrere Dankort for nethandel, Secured by Nets, først introduceres i januar 2017. De sidste tilpasninger er på vej, men man vil ikke udsende en ny version lige op til julehandlen.




Det nye sikrere Dankort til netbetalinger er stort set klart, men Nets mangler de sidste tilpasninger i løsningen, og dermed ville en implementering først ske i løbet af november.

”Som følge af det forestående julesalg vil vi ikke igangsætte implementeringen efter uge 46 i år, så vi har derfor valgt at rykke implementeringen til januar 2017.  Forsinkelsen skyldes, at tilpasninger i løsningen forsinker os i 14 dage, og da PSP’erne ønsker en 3 ugers periode med gradvis udrulning til netbutikkerne, springer vi forbi julehandlen, så vi er klar i begyndelsen af januar”, forklarer Jeppe Juul-Andersen, Nets  

Dankort secured by Nets er udviklet for at imødekomme de øgede sikkerhedskrav fra det europæiske banktilsyn, EBA, som også gennemføres i det nye betalingstjeneste direktiv. Løsningen omfatter en 3 D Secure løsning for betalinger over 450 kr., sådan at kunderne skal bekræfte et køb over denne grænse med en SMS kode, samt en øget dækningsgaranti fra 1000 kr. til 2000 kr. Nets oplyser, at Finanstilsynet er indforstået med udsættelsen.

”Det var vores klare tilbagemelding til Nets, at ved forsinkelse ville man udskyde indførelsen af det nye Dankort, da en ændring for det mest populære kort midt i julehandlen kan få uoverskuelige konsekvenser. Nu ser vi nærmere på implementeringsforløbet i januar og får styr på informationsstrømmen til butikkerne” forklarer kommunikationschef Henrik Theil, FDIH


Bloggerens kommentar:

Idag kører vi på min arbejdsplads med en 2 trins fase. Først laver man sit køb, derefter validerer man sit køb i en process fra Verify by Visa eller MasterCard SecureCode. Det kan være lidt omstændigt for nogle, da det kræver login med NemID. Heldigvis tager processen kun nogle minutter, og så er det på plads. Bliver man så plukket ud til validering en anden gang, så har man allerede første gang knyttet mobilnummer og NemID samt kort sammen, så man blot validerer via sin mobil på SMS.

Processen er egentlig smart nok, da det bekræfter at brugeren af en givent kort, også er ejeren af kortet - eller som nogle der handler på ægtefældens eller forældrerens kort, at det er inden for samme husstand. Vi har derved fået skåret ned på svindel med 98% siden vi fik det implementeret tilbage i januar 2016.

Hvis vi får vores eget system, med Secured by Nets, vil processen måske ikke være så anderledes, men det vil betyde at vi ikke er afhængige af en amerikansk system, og at både private samt firmaer kan benytte processen - hvor det altså idag kan være meget besværligt for firmaer at benytte.

Det hilses i hvert fald velkommen, det er noget der er til gavn for os alle mht. vores internetsikkerhed når vi handler på nettet.

14. oktober 2016

Køb Nvidia GTX 1080/70... og få GoW4 med!

For Nvidia fans... Køb det ultimative til dags dato af GPU til gamere!
og få spillet Gears og War 4 med.


Kampagnen skulle være gældende op til d. 30 oktober, dog betinget af om Nvidia imellemtiden erstatter denne kampagne med en anden, så kan det bortfalde før da.

Tjek GoW4 ud her:


Info om Spillet:
En ny saga begynder for en af de mest roste spilserier nogensinde. Den hæsblæsende og brutale nye kampagne til Gears of War 4 handler om JD Fenix – søn af den legendariske Marcus Fenix – og hans venner, Kait og Del, der skal redde deres kære og løse gåden om en uhyrlig ny fjende. Du kan få Gears of War 4 gratis i en begrænset periode, når du får Game Ready med et GeForce GTX 1080- eller 1070-grafikkort eller en bærbar pc med GeForce GTX 1080 eller 1070.


Du kan finde en laaaang liste over alle omfattede Grafikkort på linket her:



*Bemærk, at spillet kun er tilgængelig på Windows 10 (Anniversary Update) og Xbox One. Du kan indløse spillet, men du kan ikke se eller hente det på tidligere versioner af Windows.

13. oktober 2016

iPad & Android Tablet vs. Mac & PC

Selvom din nye Tablet er både smart og lækker, vil den ikke kunne erstatte din PC - den gamle følgesvend vi ikke kan leve uden.

Her kommer en artikel som jeg har læst fra ChannelWorld - den er af ældre dato, men der er stadig kommentarer idag der matcher dem fra den gang, den er interessant og påpeger nogle åbenlyse ting, så her får du artiklen "på hvorfor en pc er bedre" med kommentarer om "ja, og?".

Det globale salg af pc'er styrtdykker. Nye tal viser at salget af stationære og bærbare pc'er er ramt af en brat nedgang, primært fordi forbrugerne køber tablets.

Tablets er gode når det drejer sig om at læse mails, surfe på nettet eller lignende. Styrken ligger i at det er enkelt og let på mange måder, men tabletten kommer til kort i forhold til en pc.

De FEDE spil, får du kun på pc.
Der er en grund til at det simple og ret faldne Angry Birds-spil bliver regnet for at være et af de bedste spil til tablets.

Det skyldes, at de fleste tablets ikke kan anvendes til at spille RIGTIGE spil med fed 3D-grafik, massevis af spillere i realtid og alle de øvrige elementer, som kan gøre et pc-spil til en sand oplevelse.

Ganske vist vil næste tablet-chip, Haswell, kunne forbedre spiloplevelsen, men forvent ikke, at det kommer til at ligne noget du kan få på en pc.

Nej, nej, nej... selvfølgelig forventer vi ikke at en tablet kan konkurrere med en pc på spilsiden! Men der findes faktisk mange fede "enklere" spil som virkelig kan suge en ind i en verden af udfordring, tankespil og oplevelse på din tablet - givet, der findes også meget lort, men der gør der også til pc. Men så vidt jeg ved af, er køberen af en tablet interesseret i den fordi det er enkelt at komme til at tjekke og skrive mails, lige søge på nettet eller slå en opdatering op på facebook og lign.
Tabletten er til for at supplere vores pc, enkelt og let uanset hvor du er, den er ikke købt for at erstatte den!

Flere skærme.
Tablets er som udgangspunkt kun bygget til at køre med én skærm, den som sidder på. Du kan godt anvende en tablet som ekstern monitor for din pc (i nogle tilfælde), men bortset fra windows 8 tablets kan du ikke tilkoble en ekstern monitor og herved køre din tablet OS og apps på tværs af enhederne.

Øhh, har vi brug for at køre Android, iOS eller Windows 8 på en ekstern skærm? Jeg kender ikke nogen som har brug for det... har du?
Det taget vel også lidt af ideen af, med at det skal være et enkelt redskab?

Multitasking i 20 forskellige vindoer samtidigt.
I både iOS og Android er der mulighed for at have flere apps åbne samtidigt, men der er ingen mulighed for at køre dem side om side på samme tid som du kan på en pc.

Microsoft har i Windows 8 forsøgt at adressere problemet med systemets såkaldte "snap view" funktion, der imidlertidigt kun gør det muligt at køre to apps ved siden af hinanden på skærmen, samtidigt.
Og hvem kan lige arbejde effektivt ved kun at have ét eller to vinduer åbent samtidigt?

Hurtig "copy ´n paste" mellem forskellige ting, er ikke en force som tablets kan prale med, men det kan lade sig gøre ganske glimrende, selvom det er langsommere end på en pc. Den første rigtige tablet (iPad) blev skabt for at gøre det nemt og enkelt i hverdagen at gå på nettet øjeblikkeligt, slut med at vente på at pc'en starter op. Det skulle være nemt at tjekke mails, tjekke facebook, opdatere linkedin, tweete og tumble. Det er ikke som sådan et værktøj som man kan lave en pc om til, men som nævnt tidligere, et supplement til din pc. Så nej, flere vinduer/apps er ikke muligt at have åbent på samme tid, men det er heller ikke noget jeg har brug for, hverken på min Android tab eller min iPad.

Eksterne enheder.
iPad har ingen USB-port. Og på tablets med Android og Windows 8 er der i hvert fald én, måske to.

Ja, der er bluetooth, men der er altså intet der i effektivitet og funktionaliter slår USB, når du skal koble mus, tastatur, skype headset eller ekstern harddisk til en enhed.

Hvad er der galt med en ikke kablet trådløs forbindelse? Hos mig fungerer det fint med tastatur (når jeg en sjælden gang vælger at bruge det) og hente/gemme filer til og fra min netværksharddisk. Skype, tja... det bruger jeg ikke så meget, men det kan da lade sig gøre helt fint uden et specifikt headset til det - jeg kan ikke se problemet, for at være helt ærlig (og jeg er ellers pc tilhænger).

Tung indholds-redigering.
Vi er da kommet et stykke af vejen med iMovie, iPhoto, Garageband og Android Movie Studio. Men for den seriøse bruger der for alvor skal rykke med editering af video, lyd eller billeder, er der altså brug for tungere sager og et fuldt arsenal af features og professionelle værktøjer.

Her er der ikke noget, der slår tunge fuld-skala værktøjer som Photoshop, Final Cut, Pro Tools og lignende, som er de værktøjer, der på mange måder adskiller de professionelle fra amatørende.

Jeg syntes det siger sig selv, at man som professionel ikke arbejder på en tablet... det er kun os "amatører" der lige ønsker at friske et billede op, åbenbart, og her er der fantastiske enkle værktøjer at få fra App Store, Google Play og Windows Store. For os "almindelige dødelige" syntes jeg tablets byder på gode og enkle værktøjer vi kan bruge... det kalder jeg et "win".

Store, grimme spreadsheets.
Det er i sig selv slemt nok at dykke ned i de store, grimme spreadsheets. På tablets bliver det bare endnu værre, fordi touchskærmen er vildt besværlig, når du skal skubbe rundt med data, formularer i regnearket.

Så lad vær, med at skubbe rundt med data i regnearket! Tabletten er et fedt værktøj til lige at vidse f.eks. et regneark frem på (bland andet), men jeg vil mene det siger sig selv at man ikke bruger en tablet til at balancere massive mængder af data og tal på... Ville du?

Storage-plads (harddisk).
Selvom din tablet bliver leveret med, lad os sige, 128Gb lagerplads og kunne tilkoble yderligere 256Gb lagerplads, vil du maksimalt kunne svinge dig rundt på 384Gb, når OS'et og de nødvendige apps har taget deres andel.

På en pc har vi altså bare ikke det problem.

Njøøøøø, det er vel rigtig nok... men jeg ved ikke hvad jeg skulle bruge 384Gb plads til på min tablet. Jeg kan leve med 32Gb på min telefon, så kan jeg også på min tablet, helt uden at det er et problem - Film med mere der fylder meget, har jeg på mit netværksdrev (at anbefale) og kan via min telefon og min tablet se det jeg ønsker... jeg kan også uploade filer til min nas eller iCloud, Dropbox m.m. så har jeg noget der fylder, så kan jeg fjerne det og gemme det et andet sted. Så hvad er problemet?

Opgradering og reparation af din hardware.
På en stationær pc kan du nemt udskifte dele, der går i stykker eller som bliver overhalet af den teknologiske udvikling og ikke længere kan følge med.
Det samme gælder i en vis udstrækning for bærbare pc'er.

Men ikke på din tablet, hvor både chassis og de interne dele i vid udstrækning er limet sammen, så du ikke kan åbne noget uden at risikere at ødelægge maskinen.

Den kan jeg ikke bide skeer med, for det passer... opgradering skal købes i form af en helt ny tablet, og reparation lader jeg et værksted om (og min forsikring).

Langt liv uden smadrede maskiner.
Stationære computere er i sagens natur ikke beregnet til at flytte rundt på. Fordelen er, at de derfor sjældent bliver fragtet til steder, hvor de risikerer at blive stjålet eller smadret.

Ejer man en tablet skal man bare vænne sig til, at skærmen på et tidspunkt vil få et gok, så den flækker. Eller at maskinen bliver stjålet et eller andet sted, for du har den jo med alle de steder du kommer.

Altså, bare fordi jeg har min tablet med mig, er det ikke ensbetydende med at jeg ikke kan passe på den... Ja, det er sandsynligt at den kan blive stjålet, eller kan gå i stykker, men ligefrem at sige at man bare skal vænne sig til at det sker på et tidspunkt, syntes jeg godt nok lige er at drive den lagt nok :-)


http://www.channelworld.dk/galleri/tabletpc_chw?o=10








Ricoh Theta SC - Billigt 360 kamera, bedre og billigere end Theta S.

Ricoh Theta SC er en billigere udgave (lillebror) af Theta S, men det nye 360 graders kamera byder på mange af de samme funktioner som storebroren.




Nu hvor de store sociale medieplatforme som f.eks. Facebook og YouTube understøtter 360°-video/foto, forventes markedet for denne type kameraer at eksplodere.

Theta S er blevet et populært professionelt værktøj for journalister og produktionsfolk m.fl. Det nye Theta SC er mere et lifestyle-kamera og takket være en lavere pris er det planen, at den vil være interessant for foto/video-bloggere og andre, som gerne vil gemme og dele deres omgivelser. Trods den lavere pris leverer Theta SC præcis samme billedkvalitet, idet den har samme objektiv og sensor som Theta S.

Det lyder jo i hvert fald ikke så ringe endda... Kan meget det samme, er billigere, har samme kvalitet.

I alle fald, er er forskellene på Theta S og SC:
• Maks. sammenhængende optagetid for video er 5 minutter (25 minutter på Theta S)
• USB-udgang (både USB og HDMI-udgang på Theta S)
• Theta SC har ikke LiveStream-funktion (findes på Theta S)

Det er da reelt ikke en forringelse, men stadig ret godt sat sammen!



Funktioner i Theta SC:
• Nem overførsel til smartphones og tablets
• Nem upload til Facebook og YouTube
• Højopløste 360°-billeder i 14 megapixels
• Højopløst 360°-video (1920×1080, 30 billeder /sek.)
• Theta+ Video App kan downloades gratis til iOS og Android
• LiveView-tilstand når kameraet er koblet op til en smartphone eller tablet (kun stillbillede)
• Indbygget hukommelse på 8GB (rummer ca. 1600 billeder)
• Selvudløser, intervaloptagelse (smart til Time-lapse film)

Theta SC kommer i farverne hvid, blå, beige og rosa. Theta S findes også i sort.
Ricoh Theta SC lander i butikkerne i løbet af november. Pris forventes at være lidt under de 2,5K

Nordea dropper egen SWIPP og slutter sig til MobilePay

Artikel: TV2 - Caroline Gerd Frandsen

Slutter sig til konkurrentens betalingstjeneste MobilePay og dropper sin egen tjeneste.



- Det nye samarbejde er til gavn for kunderne, for markedet og for de enkelte banker. MobilePay er i dag kendt for den gode brugeroplevelse, og vi vil gerne bidrage til løsningens udbredelse og den fortsatte udvikling, som innovativ digital betalingsplatform, udtaler Peter Lybecker, der er administrerende direktør i Nordea Danmark i forbindelse med meddelelsen.

Nordea vil derfor fremover tilbyde sine kunder MobilePay i både Danmark og Norge. Det gælder både privat- og erhvervskunder.

Sammen er vi stærkere

I følge de to storbanker Nordea og Danske Bank er det nye samarbejde nødvendigt. 

Flere spillere er i de seneste år dukket op på mobilbetalingsmarkedet, og det er netop derfor, at Nordea nu smider håndklædet i ringen med sin egen tjeneste Swipp og skifter til MobilePay.

- Det er nødvendigt at bankerne samles om en stærk fælles betalingsløsning for fortsat at være førende i den tiltagende konkurrence, skriver bankerne i pressemeddelelsen.

Det vil stadig være gratis for kunderne at benytte MobilePay.

Nordea har i forvejen haft brugt MobilePay, men nu udstødes deres egen tjeneste altså.

Millioner af brugere

Nordeas betalingstjeneste Swipp har i flere år haltet efter MobilePay på trods af flere forsøg på at overhale konkurrenten.

Swipp har omkring 800.000 brugere, mens MobilePay har over 3 millioner brugere i Danmark, 210.000 brugere i Norge og 180.000 brugere i Finland.

Nets og Mobilepay er i også intens konkurrence om mobilbetalinger. Se historien om, hvordan Mobilepay vragede Nets til fordel for svensk spiller på TV 2 Business her:

Hos Swipp selv er man kede af Nordeas beslutning.

- Vi havde naturligvis gerne fortsat samarbejdet med Nordea om vores fælles mobile betalingsløsning. Nordea har valgt en anden vej, og det tager vi til efterretning. Swipps services over for vores kunder fortsætter uforandret, udtaler formand for Swipp, Anders Jensen, i en pressemeddelelse.


Flere er velkomne

Samarbejdet er stablet på benene, efter Danske Bank har inviteret alle nordiske banker til at tilslutte sig MobilePay.

Danske Bank forventer, at flere banker fra Norden vil slutte sig til i løbet af det næste stykke tid.

MobilePay bliver desuden oprettet som datterselskab til Danske Bank, så det kommer til at fungere under sin egen bestyrelse.

11. oktober 2016

Samsung stopper salget helt!

Kunder opfordres til at slukke deres nye smartphone øjeblikkeligt.

Kunder med enten en original Galaxy Note 7 eller en Galaxy Note 7-erstatningstelefon skal slukke den og stoppe med at bruge den, skriver Samsung.


Brandfare får for anden gang på to måneder Samsung til at tage sin nye topmodel af markedet.
Den sydkoreanske elektronikgigant Samsung stopper nu salget af Galaxy Note 7-smartphonen helt.

Det sker, mens der foretages yderligere undersøgelser af, hvorfor telefonen har vist sig at kunne bryde i brand.

Alle forhandlere i verden skal stoppe salg!
Dermed skal alle Samsung-forhandlere verden over stoppe med at sælge modellen. Og det er natten til tirsdag dansk tid allerede sket i blandt andet USA, Australien og Sydkorea.

Stoppet omfatter også udleveringen af de erstatningstelefoner, som kunder har fået, efter at det i første omgang kom frem, at telefonen kunne bryde i brand.



Det oplyser selskabet tirsdag ifølge Reuters.

- Kunder med enten en original Galaxy Note 7 eller en Galaxy Note 7-erstatningstelefon skal slukke den og stoppe med at bruge den, skriver Samsung med henvisning til, at kundernes sikkerhed er det vigtigste.

Beslutningen om at tage smartphonen af hylderne for anden gang på blot to måneder understreger selskabets problemer med at finde fejlen.

Erstatningstelefoner kan også bryde i brand!
Umiddelbart efter lanceringen af Galaxy Note 7 i august tilbagekaldte Samsung omkring 2,5 millioner enheder på grund af batteriproblemer.

Senere viste det sig også, at de erstatningstelefoner, som Samsung udleverede i stedet, også kunne bryde i brand.

Det førte blandt andet til evakueringen af et passagerfly i USA i sidste uge.

Investorerne sætter spørgsmålstegn ved kvalitetskontrol.
Ifølge Reuters sætter den nye melding nu spørgsmålstegn ved, om Samsungs kvalitetskontrol er god nok.

Det synes investorerne i hvert fald at mene. Samsung-aktien falder tirsdag med over fire procent på børsen i Seoul.

Analytikere har tidligere vurderet, at problemerne med Galaxy Note 7 kan koste Samsung over 33 milliarder kroner.

Nu tyder det på, at regningen kan blive langt større for Sydkoreas største virksomhed.



23. september 2016

Lave priser = færre jobs

Det er sørgeligt men sandt. I vores evige jagt på at få alting billigere og billigere, tvinger vi virksomhederne til at fyre og "effektivisere" - dvs. hente varer hjem fra udlandet til billigere penge, ikke købe og støtte det danske erhvervsliv og derved skabe usikker grund under mange danske jobs. Eller bare direkte fyre og hyre polsk arbejdskraft.

Jeg er helt med på at vi helst ikke vil give for meget for en given vare, men samtidig vil vi have den service vi altid har været vante til i en butik - det er slut, og sådan er det. Accepter det, og lad være med at brok dig. Du kan nok se, at du kan ikke forvente at få samme service, til netpris, som havde du betalt fuld vejl. udsalgs pris - i den pris er netop iregnet hjælp og rådgivning. Så når du ikke vil betale for det, så får du det skam heller ikke!

Så længe leve jagten på billigere priser... endnu en forretning lukker ned og erstates af tilsvarende for nethandel. For ikke så længe siden var det Fona... nu er det ComputerCity

http://www.computerworld.dk/art/238138/ny-elektronik-kaede-aabner-i-stedet-for-computercity

God dag til alle der ude... og "luk røven" til brokrøve der forventer service, men ikke vil betale for det.

For hårdt... too bad.

Du kan stadig bygge en billig PC der sparker røv!


CPU: AMD Black Edition - AMD Athlon II X4 860K


AMD skal man ikke kimse af... det virker! Du kan tilmed gå "Old Tech" og samle en fuldt ud perfekt gamer-ready maskine - blot tilføj det grafikkort du vil have.
Så lige nu, promoverer vi lige den "gamle" AMD Athlon CPU! Stadig en konge blandt AMD's nyere FX CPU'er med henholdsvis 4 og 6 kerner.
Du kan se sammenligning af X4-860K, FX-4300 og FX6300:
http://cpuboss.com/cpus/AMD-FX-4300-vs-AMD-Athlon-X4-860K


Intel, er godt men dyrt! AMD er lige så godt på mange punkter for den helt almindelige bruger, der vil have performance, der kan mærkes - uden at det skal være så fancy med tests som egentlig kun holder på papir men ikke kan bruges i virkeligheden.
(Ja, jeg indrømmer gerne at jeg er træt af passionerede mennesker (nørder) der tror alt kun går op i testscore og fps hurtigere end hvad øjet kan se - Get a grip, det er kun blæreværdi det handler om)

Tager du CPU'en ovenfor og kobler sammen med nedenstående, så har du en gamer-ready maskine, der blot venter på at du sætter det grafikkort til som du ønsker - f.eks. RX470, RX480, GTX1060, GTX1070.


Der til skal du selvfølgelig have kabinettet at sætte det i, HDD/SSD og en PSU - opgraderer du en gammel PC har du allerede kassen og formegentlig harddisk og strømforsyning der kan bruges.

Xeon E3-1230v5 CPU, alternativ til en i7.

Rigtig mange får bygget en ny computer fra bunden... stort set alle laver det ud fra Intel's i5 og i7 CPU'er. Hvorfor? Fordi du som regel kan få mere for pengene, eller det samme for lavere pris end noget der er færdigbygget.

Meeen, der er også Xeon. Egentlig en server CPU, men rigtig mange bruger Xeon som et alternativ til en i7, da de ligger lavere i pris med tæt på samme ydelse. Har du forstand på at overclocke... så kan det lade sig gøre med Xeon E3-1230v5, som også har hyperthreading og altså kan levere samme ydelse som i7. Se her: https://www.youtube.com/watch?v=d0qfKLm6Nl8


Primært, er det gamere der bygger et system ud fra Xeon CPU'en, da de alligevel skal have et grafikkort i systemet, så der er slet ikke behov for at processoren har indbygget grafik som Intels PC processorer har. Så hvorfor give mere for noget du ikke bruger?


En sammensætning, budgetvenlig, med Xeon som alternativ kunne se sådan ud.
- alle dele er fundet hos www.computersalg.dk
(Eksklusiv kabinet, GPU og OS)


ASUS E3 PRO GAMING V5


Samlet pris inkl. moms er kr. 5780,- i skrivende stund.
Du kan bygge hvad du vil... her i hvert fald bare et eksempel på en budgetvenlig version med Xeon CPU'en.

Du kan se denne video her, for grunde til at vælge Xeon frem for i7.

Feed fra Raymond.CC...

Feed fra dpreview.com...

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP