27. oktober 2016

Entaniya Fisheye OptikTil Micro Four-Thirds kan næsten se bag sig selv, Shoot One-Shot VR

Tror ikke helt at mit Polfilter kommer til at passe på den der...

Når bredt, ikke helt bredt nok.


Når det kommer til at optage Virtual Reality indhold, vil det typisk involverer flere sæt billedsensorer, linseelementer og optikker, ligesom med Ricoh Theta kameraer. Det er ikke altid nødvendigt, som her med Entaniya's Fisheye 250 MFT objektiv. Som navnet antyder, er optikken i stand til at opfange et 250-graders synsfelt, hvilket betyder, at det kan se nogle områder "bag" kameraet.

Et eller andet sted, der omme, er der et kamera...

Der er tre versioner af linsen, hver med forskellige brændevidder: 2.3mm f / 2.8, 3 mm f / 2.8, og 3.6mm f / 4. De bruger alle 18 linseelementer i 12 grupper og forventes at ramme det japanske marked ved udgangen af 2016, derefter bliver det spændende at se hvornår det rammer det Europæiske marked og det Nordiske marked.

Se et eksempel af en 250 optik fra Entaniya på et GoPro her...

Optikkerne bruget et Micro Four-Thirds mount, så de kan bruges sammen med Black Magic-systemer og andre kompatible kameraer samt de typiske Olympus og Panasonic muligheder.

Det bliver interessant at se om flere producenter bliver interesseret i at skabe denne form for special optik. Det er bestemt ikke billigt at lave eller købe, på grund af alt det glas og teknik, men lige nu tikker disse objektiver ind på lige under $ 4000... alt efter omregningskursen, ca. kr. 27'300,-

Det må siges at være en slags penge, men det er stadig sjovt legetøj... for den der har råd.

0 kommentarer:

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP