14. januar 2009

Olympus på vej til at lukke i Danmark???

- Olympus er tilsyneladende så hårdt ramt af krisen, at man overvejer helt at lukke i Danmark. I hvert fald har man afskediget både den danske chef for kameradivisionen og den nordiske DSLR produktchef. Også Norge er ramt.


---- Artikel fra Zoom ----

I torsdags blev Søren Hansen, der var dansk chef for Olympus kameradivision fyret. Samtidig fik også Anne-Grete Sørensen, der er tidligere danske marketingchef og som indtil i torsdags var nordisk ansvarlig for DSLR-produkterne også at vide, at hun var fyret.

I følge Zooms oplysninger er også Norge ramt af afskedigelser i Olympus.

Dermed tyder meget på, at Olympus er hårdt presset på kameraområdet og at Olympus Danmark dermed meget vel kan være en saga blot. I hvert fald bliver vi henvist til den nordiske consumer manager Arni Ekholm der sidder i Finland.

- Du må ringe igen senere, jeg sidder lige i kundemøder, lyder det fra Arni Ekholm.

Til trods for at vi forklarer hvorfor vi ringer, er svaret "ring tilbage fredag."

I stedet ringer vi så til den øverste chef for Olympus i Danmark.


Vedholdende rygter siger, at Olympus er i færd med at lukke deres kameraafdeling i Danmark. Rygter der har fået ekstra næring efter at I i torsdags afskedigede både Søren Hansen og Anne-Grete Sørensen. Hvad er din kommentar til det Per Frederiksen?

- Det må jeg på det kraftigste dementere
. Vi er ikke i færd med at lukke noget som helst i Danmark. Der er tale om en nordisk omstrukturering, som desværre har ramt de to nævnte personer, lyder det fra Per Frederiksen.

- Fremover skal kameradivisionen styres nordisk
, men det kan ligeså godt ske fra Danmark, Norge, Sverige eller Finland, men lige nu styres det fra Arni Ekholm i Finland, fortsætter Per Frederiksen.

- Jeg vil dog gerne sige
at det er frygteligt ubehageligt at skulle fyre nogen, der har været her næsten lige så længe som jeg selv (her hentydes til Søren Hansen der har været 34 år hos Olympus Danmark, red.). Vi har sendt et brev ud til de største af vores kunder og forklaret situationen.

- Men som verden ser ud lige nu
, så gælder det om at få tilpasset sig den verden vi lever i, slutter Per Frederiksen.

Fyringerne kom få dage efter at Olympus havde lanceret deres forårskollektion af kompakte modeller. Samtidig med fyringerne i Danmark, er Norge også ramt af mindst en fyring på højt plan. Efterfølgende har det norske website digit.no været i kontakt med den norske chef. Han er blevet fyret det samme er logistikchefen.

I dag onsdag er der internt informationsmøde hos Olympus i Sverige.


Jannick R. Chr. - http://snapshots.mono.net

0 kommentarer:

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP