14. oktober 2008

Google enden måske med problemer...


- Google er kommet i modvind over deres billedsøgninger, der ikke tager hensyn til billeder med copyright. Google har allerede tabt to retssager i Tyskland.


Interessant læsning fra Kasper Villum Jensen fra ComOn:

Hvis udfaldet af to tyske retssager kommer til at sætte standarden for fremtiden, så står Google over for en stor udfordring. I de to tilfælde gav retten nemlig sagsøgerne ret i, at Google ikke havde ret til at vise billedsøgninger, hvor de to rettighedshaveres kunstværker optrådte. Det kan betyde store ændringer for den måde, som Google finder billedresultaterne via sine algoritmer. Google havde forsvaret sig med, at billederne kun bliver vist i små og grovkornede udgaver (thumbnails). Men det faktum retfærdiggør ikke brugen af beskyttede værker, slog retten fast. Det var den tyske fotograf Michael Bernhard og tegneren Thomas Horn, der fik ret i, at deres rettigheder var blevet overtrådt ved at vise dem i små udgaver i søgeresultatet. Google vil følge sagerne helt til tops. I en udtalelses lyder det, at Google betragter dommene som et tilbageskridt for brugerne men også et nederlag for online butikker og hjemmesider, der får trafik via søgeresultaterne. Begge sager blev afgjort ved retten i Hamburg.

Dagens Digitale Tanke...

Hvad i hele hulen, er det lige der foregår? Kunstnere lægger deres værker ud på nettet... frivilligt... hvilket jo må betyde at de ønsker at andre skal se deres værker - eller tager jeg helt fejl her???

Det kan da kun være et skridt mod den digitale stenalder, hvis Google ikke kan/må finde og se de billeder som en bruger søger på!? Kunstneren har jo lagt det ud lige med det foremål at andre, som sagt, skal se det de har lavet, og Google "vidergiver" jo sådan set kun det budskab - "Se hvad jeg har skabt!"

Det virker for mig, lidt dobbelt moralsk!

Hvis man vil sikre sig mod kopiering, så skal man bare følge eksemplerne fra mange andre sites, der har "låst" deres billeder, så at sige, så man ikke kan "hotlinke" direkte til billederne men kun se hvor de stammer fra.

Jeg, som ivrig bruger af google, håber at de vinder retsagerne til sidst... for vores skyld. Så vi altid kan finde lige netop det vi søger - og endda viser hvor resultaterne kommer fra. Så, her slår jeg et slag for Google...


Jannick - http://snapshots.mono.net

0 kommentarer:

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP