17. september 2008

EOS' evolution...

Canon EOS 50D
Det nye flagskib i semi-pro serien er blevet annonceret... og som en af mange glæder jeg mig personligt til at se den nye EOS model til Photokina. Men hvad er det så lige den byder på af nye ting?

Spændende nye ting/ændringer fra EOS 40D:
(overordnet)

15.1 Mill. Pixel sensor. Det højeste antal pixel på APS-C sensoren til dato. Producenten påstår at nye fremstillingsprocesser, samt ny-designede dioder (pixel) og mikro linser, udvider sensorens lys-opfangende egenskaber. Canon stoler altså åbenbart på dette, da de har udvidet ISO følsomheden på kameraet til 12.800 (standard ligger mellem 100-3200 ISO).

DIGIC IV billed processor. EOS 50D er den første dSLR fra Canon der blev udstyrret med den nye processor, som er hurtig nok til at kunne "skubbe" 15.0 MP billeder ned på hukommelseskortet i en hastighed af op til 6.3 billeder i sekundet.

Nye Mikro linser. Den nye EOS 50D billedsensor har får det som kan kaldet "mellemrumsløse" mikro linser, der i stigende grad optimerer effektiviteten af hver enkelt pixel.
(se link for sammenligning mellem 50D og 40D - Gapless Micro Lenses)

Udviddet Live-View, med kontrast detekteret AF.
Nyt i semi-pro serien, men ikke en overraskende "udvikling" i sig selv, at EOS 50D for kontrast detekterende Auto-Fokus - og ansigtsgenkendelse.

"EOS Integrated Cleaning System". En standard igennem alle nyere EOS kameraer, dog siger Canon at EOS50D har fået en forbedret version, der kan fjerne støvkorn mere effektivt, takket være en ny flourin coatning.
(se link for EOS ICS opbygning - EOS Integrated Cleaning System)

Ny "Clear View" 3.0" LCD skærm. Et område som Canon var ved at sakke bagud i, er taget op med EOS 50D, som har fået en ny 920.000 pixel skærm, der skulle være bedre en det som Nikon benytter i deres professionelle kamera, Nikon D3 - grundet lavere reflektionsindex og breddere betrakningsvinkel.
(se link for "Clear View" skærmens opbygnig - "Clear View" LCD Screen)

Jeg glæder mig som en "lille skolepige" til at kunne se EOS 50D'eren i aktion, umiddelbart lyder det så spændende at det godt kunne få mig til at overveje at skifte system, og så er det ovenstående blot et par af overordnede nyhedder og ændringer i EOS systemet, der er flere godbidder den kan byde på...

Se hele Canon EOS 50D Preview anmeldelsen fra Digital Photografers Review her.
Link - dpreview.com


0 kommentarer:

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP