7. april 2011

Tablets med ny Atom baseret processor og Windows kommer til maj

- De første tablet baseret på Intels Oak Trail-platform komme på markedet i maj. Det er den første Atom-platform, der er beregnet til at køre Windows på tablets.
(oprindelig artikkel leveret af Version2: Jesper Stein Sandal)



 
Lige nu er markedet for tatablets, også kaldet pda, slates og pads m.m., fortsat domineret af Apples iPad med spredt konkurrence fra Android - hertil et hav af android 2.1 versioner som ikke er lavet til tablets men telefoner. Men de første windows-baserede konkurrenter kan komme på markedet allerede i slutningen af maj, iflg. de seneste rygter.

Intel er nemlig klar med selskabets Oak Trail-platform. Det er et såkaldt System-on-Chip eller SoC bestående af en Intel Atom-processor og et chipsæt. Oak Trail er sammen med et tilsvarende SoC Mooretown Intels modspil til de chips, der hidtil har domineret tavle-pc-markedet.

Det er nemlig chips fra den rivaliserende processorarkitektur udviklet af ARM, som dominerer i både iPad og blandt Android-rivalerne. Moorestown er beregnet til især at køre Intel og Nokias Meego samt Googles Android, der begge er Linux-varianter.

Oak Trail er derimod beregnet til at køre Windows, og det betyder, at hardwareproducenterne vil kunne lave Windows-baserede tavle-pc'er på den nye platform.

Hidtil har Windows-baserede tavle-pc'er måttet nøjes med processorer, der var udviklet til små bærbare pc'er, og derfor havde højere strømforbrug. Det gav Windows-tavle-pc'erne endnu et handikap i forhold til Apples iPads batteritid på mere end 10 timer, altså udover det faktum at Windows 7 ikke er beregnet til små touch skærme.

Intel ventes officielt at vise færdige produkter baseret på Oak Trail frem i forbindelse med Computex-messen, som finder sted i Taiwan fra den 31. maj.


Her er så lige en tanke... hvorfor lave tablets med windows 7, hvis OS'et ikke er beregnet til det? Det gav måske mere mening at lancere det når windows 8 var klar...

0 kommentarer:

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP